White space
02/843 27 19, gsm 041 682 288 ali ckz@zd-sb.si
White
White

Priprava na porod in starševstvo 

Spoštovane nosečnice,

priprava na porod in starševstvo zajema vsebine, ki imajo velik pomen v poteku normalne nosečnosti, pri porodu ter negi in razvoju dojenčka.

Priporočamo jih vsaki nosečnici in partnerju. Z veseljem vam bomo tudi odgovorili na vaša vprašanja.

Program Priprava na porod in starševstvo vsebuje pet srečanj:

ENO SREČANJE V ZGODNJI NOSEČNOSTI - od 12. do 20. tedna nosečnosti – poteka vsako prvo sredo v mesecu ob 12.30 uri.

Seznanili se boste s potekom nosečnosti, zdravim načinom življenja v nosečnosti, zobozdravstveno preventivo in telesno dejavnostjo v nosečnosti. Predavatelji so Nika Bertalanič, mag. kin., Milena Oblonšek, mag. zdr. nege in Peter Vuković, dr. dent. med. spec. pedontolog.

ŠTIRI SREČANJA V POZNI NOSEČNOSTI - zadnje tromesečje nosečnosti:

Prvi torek v mesecu ob 13.00 uri se boste seznanili s potekom nosečnosti v zadnjem tromesečju nosečnosti, pripravo na porod, zdravstvenim varstvom otroka in ženske po porodu, preprečevanju poškodb otroka in nosečnice v prometu. Predavateljici sta Katja Babič, dipl. m. s. in Milena Oblonšek, mag. zdr. nege.

Drugi torek v mesecu ob 12.00 uri je namenjen porodnim dobam, poporodnem obdobju in rokovanju z dojenčkom - handling. Predavatelja sta Jelka Mlaker, višji fiziot., nevrofizioterapevt in Sašo Stojkoski, dr. med., spec. ginek. in porod.

Tretji torek v mesecu ob 13.00 uri vam bomo demonstrirali nego otroka, povedali vse o dojenju in otroški opremi. Predavateljica je Bernarda Leber Bedrač, dipl. m. s. z licenco IBCLC (svetovalka za dojenje).

Četrto sredo v mesecu ob 13.00 uri bomo govorili o novorojenčku oz. novorojenki in preprečevanju bolezni, ki najbolj ogrožajo novorojenčka. Posvetili se bomo tudi duševnem zdravju v nosečnosti in po porodu. Predavateljici sta Petra Fidler,dr.med.,spec.pediater in Vesna Pesek, mag. psih.

Predavanja se izvajajo v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica, v predavalnici Centra za krepitev zdravja (2. nadstropje). Predavanja potekajo vsak mesec, razen v mesecu juliju in avgustu predavanj ne izvajamo. Ob prijavi sporočite vaše rojstne podatke, teden nosečnosti in telefonsko številko.

Informacije in prijave: ckz [at] zd-sb.sistyle="color:#0563c1; text-decoration:underline" ali 02/843 27 19 ali 041/682 288

File
Urnik PPS 2023.pdf (178.16 KB)

 


 

White