White space
041/ 682 288
White
White

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica, Center za krepitev zdravja, izvaja program Varna vadba v nosečnosti. Na vadbi razvijamo gibalne in funkcionalne sposobnosti, poudarek dajemo pravilni telesni drži, prehajanju položajev telesa in pravilnemu dihanju, naučimo se pa tudi pravilnega izvajanja vaj za krepitev mišic medeničnega dna. Vadba je namenjena tudi sprostitvi telesa, tako fizični, kot mentalni.

Priporočeno je, da je zmerna telesna aktivnost del vsakdana nosečnice, v kolikor ni prisotnih zdravstvenih težav in zapletov v nosečnosti. S telesno aktivnostjo vzdržujemo telesno pripravljenost, nadzorujemo naraščanje telesne mase, zmanjšujemo nosečniške težave, izboljšujemo telesno držo, koordinacijo, moč in ravnotežje ter krvni obrok. Prav tako izboljšamo nevrološki položaj otroka in rast posteljice ter ploda, poskrbimo pa tudi za to, da je okrevanje po porodu hitrejše.

Vadba je namenjena zdravim nosečnicam, od 12. tedna nosečnosti naprej. V kolikor so prisotne zdravstvene težave, se pred pričetkom vadbe posvetujte z izbranim ginekologom.

Urnik in lokacija vadbe: 

Ponedeljek: 17:00 – 17:45 (telovadnica Centra za krepitev zdravja)

Informacije in prijave: Center za krepitev zdravja; ckz [at] zd-sb.si ali 041 682 288

 

 

 

White