Spoštovani, 

v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica izvajamo cepljenja v dispanzerju Medicine dela, prometa in športa, v drugem nadstropju I.stavbe.

4.11.2019 pričenjamo s cepljenjem proti gripi.
Cena cepiva za samoplačnike je 14,00 EUR.

Za starejše od 65 let, nosečnice in ekstremno debele (ITM>40) je cepljenje brezplačno. Cepljenje je brezplačno tudi za kronične bolnike ob postavitvi indikacije osebnega zdravnika.

URNIK CEPLJENJA
" V dispanzerju MDPŠ se lahko cepite v ponedeljek, torek in četrtek med 12.00 in 14.00 uro ali v sredo popoldan med 17.30 in 19.00 uro.

16.10.2019 smo pričeli s cepljenjem proti klopnemu meningoencefalitisu v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki po pravilih ZZZS v letošnjem letu pripada rojenim leta 1970. Ti so upravičeni do treh brezplačnih odmerkov cepiva od sedaj naprej. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije prizna plačilo cepljenja samo za bolnike, ki cepljenje opravijo pri svojem izbranem zdravniku.

Zato bomo v dispanzerju Medicine dela, prometa in športa izvajali navedena cepljenja samo za paciente, ki imajo opredeljenega osebnega zdravnika, ki je zaposlen v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica.