Spoštovane občanke in občani!


Prihaja čas dopustov in počitnic, zato vas želimo z obvestilom in nasveti seznaniti z delovanjem ambulant v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica.

Otroško-šolske ambulante bodo delale po spremenjenem urniku. Prosimo, da na naši spletni strani pravočasno preverite njihov razpored dela.

V ZD Maribor je v nočnem času ter ob vikendih in dela prostih dnevih na voljo Dežurna ambulanta za otroke in mladostnike do 19 let, ki deluje v pritličju  ZD Maribor, Vošnjakova ulice 2, Maribor, kjer delajo tudi naši pediatri.

Delovni čas:   od ponedeljka do petka od 20. do 23. ure

                        sobota, nedelja in prazniki od 8. do 23. ure

Na pregled ali za posvet lahko pokličete na tel.: 02 22 86 429.

Kadar gre pri otroku za nujno, življenje ogrožajoče stanje, takoj pokličite 112 (24 ur na dan, vsak dan)!

Prav tako bodo urniki delovanja ambulant družinskih zdravnikov nekoliko spremenjeni. Prosimo, da pravočasno preverite delovni čas svojega izbranega zdravnika oz. zdravnika, ki ga v času odsotnosti nadomešča.

Dežurna ambulanta deluje v ZD Slovenska Bistrica. Delovni čas:  sobota, nedelja in prazniki od 8. do 13. ure.

Obravnava poškodb: če ste se poškodovali in čas od nastanka poškodbe ni daljši od 24 ur, lahko brez predhodnega naročanja  in brez napotnice obiščete ambulanto za poškodbe v UKC Maribor (24 ur na dan, vsak dan).

Zobozdravstvena dežurna služba deluje v prostorih zobnih ambulant v Ulici Kneza Koclja 10 (pritličje nove zgradbe), Maribor. Deluje ob sobotah, nedeljah in praznikih med 8.00 in 13.00 uro. Tel.: 02 23 56 633

Nočna zobozdravstvena dežurna služba poteka vsak dan po urniku od 20.00 do 24.00 ure.
Na obravnavo v nočni dežurni službi se je potrebno obvezno predhodno telefonsko naročiti na tel.: 02 23 56 633, od 20.00 ure dalje. 

Kadar gre za nujno, življenje ogrožajoče stanje, takoj pokličite 112 (24 ur na dan, vsak dan)!

Za izvajanje nujne medicinske pomoči je v ZD Slovenska Bistrica vsak dan, 24 ur, prisotna ekipa nujne medicinske pomoči, ki opravlja tudi delo na terenu.