Posted on: Pet, 19/03/2021 By: zd-sb

V Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica se od 27.12.2020 izvaja cepljenje proti bolezni, ki jo povzroča virus Covid – 19. Cepljenje poteka postopoma glede na dostopnost cepiva in v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja proti Covid-19 Verzija III

Do dne 19.3.2021 smo cepili z 3807 odmerki cepiva. Najprej  so bili cepljenji oskrbovanci in osebje doma Jožeta Potrča v Poljčanah in dislocirani enoti Slovenska Bistrica, zdravstveni delavci v javnem in zasebnem zdravstvu, zaposleni in oskrbovanci DSO.  Nato smo cepili paciente po seznamih, ki so nam jih posredovali osebni izbrani zdravniki pacientov, v skladu s Nacionalno strategijo, ki pa se tedensko spreminja. Za nepokretne paciente se izvaja cepljenje na domu preko Patronažne službe. Cepljeni so bili že zaposleni v vzgoji in izobraževanju, ki prihajajo v neposreden stik z otroki, učenci in dijaki. Trenutno se cepijo zaposleni na sodiščih, policiji in posebej rizični kronični pacienti.

Sprejemamo prijave osebnih zdravnikov za cepljenje pacientov starejših od 75 let, ki so cepljeni s cepivom Pfizer in za posebej rizične kronične paciente stare od 18 do 65 let, lahko tudi starejše v kolikor želijo biti cepljeni s cepivom AstraZeneca.

Cepili smo že 1000 kroničnih bolnikov starih od 18 do 64 let, ko je bilo po nacionalni strategiji to še mogoče.

 

Vsi, ki se želite cepiti, se prijavite pri svojem izbranem osebnem zdravniku, ki vas bo uvrstil na seznam za cepljenje.

Glede na dostopnost cepiva in prioritetne skupine vas bodo zaposleni iz Cepilnega centra ZD Slovenska Bistrica povabili na cepljenje. 

Več informacij o samem cepljenju najdete na spletni strani Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.