Logotip Zdravstveni dom Slovenska Bistrica
 
Zdravstveni dom - naslovnica Službe zdravstvenega doma Kontakt-lokacija Aktualno FAQ
iso 9001:2000 logotip
 
Šola zdravega hujšanja
[9.1.2018 - Število ogledov: 1092]
  ŠOLA ZDRAVEGA HUJŠANJA

V zdravstveno-vzgojnem centru Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica se vsako leto v okviru Cindi Slovenija organizirajo tri ali štiri delavnice "šole zdravega hujšanja". Omenjene delavnice se izvajajo ob ponedeljkih. Če je dovolj udeležencev, se spomladi in jeseni organizirata po dve delavnici. Dopoldansko skupino vodi Sonja Mok, popoldansko pa Brigita Špes, obe diplomirani medicinski sestri.
Glavni cilj omenjenih delavnic ni shujšati za vsako ceno in na vsak način, temveč spreminjanje življenjskega sloga, ki med drugim vključuje izboljševanje prehranjevalnih in gibalnih navad ter obvladovanje in preprečevanje stresa. Ob uspešnem spreminjanju teh navad pa udeleženci tudi uspešno izgubljajo odvečne kilograme ter zmanjšujejo dejavnike tveganja za nastanek srčno-žilnih obolenj (povišan krvni pritisk, povišane maščobe in sladkor v krvi,…).
Na začetku vsakega srečanja se vsi udeleženci stehtajo. Nato dobi vsak besedo, da pove, koliko je shujšal ter kaj je v prejšnjem tednu uspešno spremenil oz. izboljšal v okviru svojega življenjskem slogu. Vsakemu posebej se zaploska - za trud in vzpodbudo. Sledijo predavanja, ki so razdeljena v tri tematske sklope; zdrava prehrana, telesna aktivnost ter obvladovanje stresa in pozitivna samopodoba. Srečanje se zaključi po 45 minutni telesni aktivnosti; hitra hoja ali telovadba v telovadnici. Vse skupaj tako traja tri ure. Skozi vso šolo se zelo poudarja pomen postopnega spreminjanja življenjskega sloga; pričeti je potrebno z manjšimi spremembami in nato nadaljevati z večjimi - "iz majhnega raste veliko".

Obiskovalci v delavnicah "šole zdravega hujšanja" predvsem najdejo motivacijo in vzpodbudo za izboljševanje svojega življenjskega sloga. Srečujejo se z tistimi, ki imajo enake težave in podobne cilje. Tedensko tehtanje jim ne pusti, da se ne bi držali pravil, ploskanje pa je ena velika nagrada.
Izvajalki delavnic "šole zdravega hujšanja" se trudita, da bi bili pri svojem delu uspešni ter sta zelo veseli ob svojih zadovoljnih udeležencih.

Zadnje srečanje, kot se za zaključek spodobi, je obarvano drugače. Po tehtanju voditeljici delavnic vsem udeležencem podelita "Potrdilo o sodelovanju", kot dokaz posameznikovega truda in napredka z željo izboljšati svoje zdravje. Nato sledi družabno srečanje, kjer se naredi kljub učenju o zdravi prehrani izjema in se dovolijo prekrški pri prehrani. Izhaja se iz dejstva, da tudi v vsakdanjiku ne gre brez prekrškov. Pri tem je pomembno predvsem to, da ti prekrški niso prepogosti in kalorično preobilni. Veliko vlogo pri tem ima posameznikova samokontrola, ki pa je bistvena za ohranjanje in vzdrževanje telesne teže.

Kljub uradnemu zaključku pa se nato skupine še vedno srečujejo enkrat mesečno v učilnici Zdravstvenega doma na kontrolnem tehtanju. Med posamezniki pa se spletejo tudi prijateljske vezi, ki ostajajo.


Obveščamo Vas, da bomo okviru Cindi Slovenija pričeli z učnimi delavnicami "Šola zdravega hujšanja"; uvodno srečanje bo v ponedeljek 12.2.2018 ob 17.00 uri v učilnici Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica (drugo nadstropje). Za dodatne informacije smo vam na voljo na
tel. št. (02)843-27-19 ali gsm 041/682288 (Sonja Mok).
Delavnice so brezplačne.
Vabljeni.

Kolektiv zdravstveno-vzgojnega centra ZD Slovenska Bistrica.
 
 

 
organi zavoda
Javna naročila
 
Informacije javnega značaja
 
28.2.2018
Poslovni načrt ZD Slov. Bistrica za leto 2018 Poslovni načrt ZD Slov. Bistrica za leto 2018 +
28.2.2018
Letno poročilo 2017 Letno poročilo 2017 +
29.5.2018
Pooblaščena oseba za varstvo podatkov Pooblaščena oseba za varstvo podatkov +
22.1.2018
Politika kakovosti zavoda Politika kakovosti zavoda +
13.3.2017
Letno poročilo 2016 Letno poročilo 2016 +
28.12.2016
Izbira osebnega zdravnika, ginekologa in zobozdravnika Izbira osebnega zdravnika, ginekologa in zobozdravnika +
22.12.2016
Statut Zdravstvenega doma Statut Zdravstvenega doma: Ime zavoda je: ZDRAVSTVENI DOM, SLOVENSKA BISTRICA ... +
3.3.2009
Pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja Uresničevanje pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja oziroma kako do zdravnika v poletnih mesecih v času ... +
3.3.2009
Pacientove pravice Pacientove pravice opredeljujejo Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja in Zakon o pacientovih pravicah ... +
Novosti-aktualno
 
 
Statistika
števec obiskov:
1644280
Danes smo:
21.2.2019 - 8:48:32
 
 
 
eNaročanje
 
 
Domov -+- Službe zdravstvenega doma -+- Kontakti-Lokacija -+- Aktualno -+- FAQ -+- Kazalo -+- Izmenjava povezav

©2012 Zdravstveni dom Slov. Bistrica | vse pravice pridržane | Strani ureja Silva Studen